ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.
NAPRAVITE SAMI: Donosimo vam detaljan recept za domaći KitKat
Ovaj KitKat iz domaće proizvodnje ima zaista odličan ukus. Ne vjerujemo da ćete naći bolju kopiju KitKat recepta. Ukoliko ste i sami fanovi KitKat čokoladice ovaj recept morate probati. Naravno, KitKat iz domaće kuhinje je i zdraviji od ovog komercijalnog tako da je korist višestruka...
Sastojci:
kutija krekera (važno je da budu u obliku kvadrata),
jedna šolja putera,
2 šolje zdrobljenih krekera (ili keksa),
1 šolja smeđeg šećera,
1/2 šolje bijelog šećera,
1/2 šolje punomasnog mlijeka,
2,25 šolje čokoladnog mlijeka,
1 šolja kikirikija,
1,5 šolja neke druge sjemenke poput indijskog oraščića,
200 g mliječne čokolade
Priprema:
1. Manju tepsiju ili tacnu premažite uljem i poredajte krekere.
2. U tavi ili šerpi istopite puter i postepeno dodajite mlijeko i šećer te pustite da proključa. Kada proključa dodajte zdrobljene krekere i kuhajte 5 minuta miješajući neprestano.
3. Kada ste skuhali taj fil, polovinu pospite preko krekera, pa poredajte još jedan sloj krekera. Ostatak fila pospite po drugom sloju krekera te poredajte još jedan sloj krekera.
Slažite krekere pažljivo jedan na drugi. Ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider da se stegne.
4. Istopite čokoladu (najbolje je koristiti nesstle čokoladu jer ima okus koji najbolje odgovara KitKatu) u mikrovalnoj ili pomoću pare sa dvije posude. Kikiriki i druge sjemenke isjeckajte na male komadiće i dodajte ih u rastopljenu čokoladu.
5. Premažite čokoladom gornji sloj krekera.
6. Isjecite sve na željenu veličinu nakon što se ohladi do sobne temerature.
To je sve. Uživajte u čokoladicama KitKat koje ste sami pripremili. I ne zaboravite podijeliti ovaj recept s prijateljima :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar