subota, 29. kolovoza 2015.

"Krešenti" - Ovaj recept sam davne 1973 god prepisala iz još starije mamine bilježnice, ne znam odakle im ime...ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj djeci također :))


Sastojci za tijesto:

350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka

Glazura:

100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca


Priprema:

1. Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum.
Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.

2. Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.

3. Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.

4. Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.

5. Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.

6. U mojoj bilježnici.

Nema komentara:

Objavi komentar