ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

"Prozirni kolač" - Super recept, predivan, lagan za pripremu, često ga pravim jer ga moji obožavaju..PROBAJTE I VI


Sastojci za biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
2-3 žlice vode

Fil:
6 žumanjaka
8 žlica šećera
2 žlice brašna
1/2 l mlijeka
1/2 l tučenog slatkog vrhnja
1 želatina

Ostalo:
banane
10 dag čokolade
10 dag margarina
preljev za torte


Priprema:

1. Biskvit : umiksati bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer nastaviti miksati, te umiješati brašno i vodu. Staviti peći.
2. Fil: izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno i ukuhati u pola litre mlijeka.
3. U vruće dodati 1 otopljenu želatinu. Izmješati i ostaviti hladiti.
4. U hladnu kremu dodati pola litre izrađenog slatkog vrhnja, umiksati.
5. Pola fila staviti na biskvit pa na to staviti izrezane banane ( ja sam na kolutiće, radi lakšeg rezanja) jednu do druge.
6. Preko banane prelij čokoladnu glazuru . Kad se glazura stisne staviti drugi dio kreme.
7. Po kremi pospi čokoladne mrvice ili ribanu čokoladu.
8. Preko svega prelij svijetli preljev za torte.
9. Voila!

Posluživanje:
Lijepo izreži i polagano uživaj ;)

Nema komentara:

Objavi komentar