petak, 28. kolovoza 2015.

Evo jednog jako finog kolača sa bananama..."BANANAS"


Sastojci za testo: 
5 žumanaca
75 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
5 belanaca
75 g šećera
150 g brašna
Krem: 
1/2 l mleka
60 g šećera
1 puding, čokolada
5 lista želatina
3 kašike ruma
1/4 l slatke pavlake
7 banana
200 g čokolade


Priprema:

1. Kremasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Mase sjediniti
2. Umešati prosejano brašno i pažljivo izmešati. Testo razmazati po plehu za kolače prekriven papirom za pečenje. Peći na 200*C, oko 12 minuta.
3. Skuvati puding, sa mlekom i šećerom po uputstvu sa pakovanja. Potopiti želatin, staviti ga da mekša oko 5 min, a zatim ga rastopiti. Čim se masa od pudinga prohladi, dodati čvrsto ulupanu pavlaku i otopljeni želatin.
4. Koru posuti rumom. Krem nanetim po ohlađenoj kori i poravnati ga. Banane oljuštiti i naseckati na kolutiće. Poređati ih po kremi.
5. Rastopiti čokoladu nad vodenom parom, i preliti je preko banana.

Ukoliko želite dodajte malo likera Batida de Coco, u krem, biće fantastičan!

Nema komentara:

Objavi komentar