nedjelja, 30. kolovoza 2015.

Ovo je moj omiljeni slani rolat jer je sklon modifikaciji,tako da mozete dobiti rolat boje koje zelite,koristiti kao koru za slane torte ma univerzalno skroz a nije tezak za pripremu i uvek je ukusan.Uz malo maste .....


Sastojci:

5 kom. jaja
1 solja brasna
1 solja jogurta
1/2 kesice praska pecivo
pola kasicice soli

Za fil
praska sunka
kackavalja
majonez
pavlaka
barena jaja
krem sir
ajvar
crvena pecena paprika

Priprema:

1. Razdvojiti belanca i zumanca,pa belanca umutiti u cvrst sne.
2. Zumanca umutiti pa u njih dodati brasno u koje smo umesali prasak pecivo,zatim dodati jogurt i so.
3. Kad je masa homogena,polagano,rucno umesati belanca. Smesu sipati u pleh na koji smo stavili pek papir i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 min.
4. Nakon pecenja koru uviti u vlaznu krpu kad se malo prohladi filovati.Rolat cvrsto uviti u foliju pa dobro ohladiti.

Posluživanje
Solja je ona veca za belu kafu oko 2,5-3 dl. Bitno je da ista solja bude i za brasno i za jogurt i da su svi sastojci sobne temperature.
Sastojke za fil sam napisala kao spisak sta sve mozete staviti,to je stvarno proizvoljno ko sa cim i kako voli.
- Za zeleni rolat :
Dodat u osnovno testo oko 4-5 punih supenih kasika propasiranog   spanaca.
- Za crveni rolat:
Dodati u osnovno testo oko 4-5 kasika ajvara.
- Mozete dodati seckan persunov list pa rolat bude na zelene tackice. Sve dodatke stavljate pre nego umesate belanca.
-Ako pravite kao tortu ispecite 3 kore razlicite boje i filujte po zelji. U svakom slucaju je jako i ukusno i dekorativno.

Nema komentara:

Objavi komentar