petak, 28. kolovoza 2015.

Došlo je vreme za neki kolačić...., onako na brzinu…, od sastojaka koji su pri ruci…, da ne moram ići u dućan…Malo piškota, parfe kreme, domaćeg džema od višanja i dobijemo ovo malo čudo od poslastice…


Sastojci:
25 piškota
višnjevača za namakanje piškota
1 parfe krema Dolcela okusa vanilije
6 dcl mlijeka
domaći džem od višanja (može i kupljeni ili neki drugi po vašem izboru)

Za parišku kremu:
75 - 100 g čokolade za kuhanje
1,5 dcl slatkog vrhnja za šlag
nekoliko kapi višnjevače

Za ukrašavanje:
čokoladne strugotine (prema želji)


Priprema:

1. U odgovarajući kalup (vidi sliku “modlica”) pažljivo stavite prozirnu foliju.
2. Namačite kratko piškote u višnjevaču i stavljajte u kalup.
3. Po uputstvu sa pakiranja, napravite parfe kremu.
4. Prvi red piškota premažite parfe kremom.
5. Opet namačite piškote i u kalup poredajte i drugi red piškota.
6. Drugi red piškota premažite domaćim džemom od višanja (ja imam još malo prošlogodišnjega), a ako nemate domaći, može i kupljeni. Umjesto džema od višanja možete staviti bilo koji drugi džem (po vašem vlastitom ukusu).
7. “Red” ili “sloj” džema opet premažite sa malo parfe kreme i gore stavite još jedan (treći) red namočenih piškota.
8. Za vrijeme dok ćete slagati parišku kremu, kalup stavite u hladnjak.
9. Za parišku kremu razlomite, usitnite čokoladu. Zakuhajte slatko vrhnje, dodajte razlomljenu čokoladu i stalno miješajte. Dodajte (po želji) par kapi višnjevače. Tekućinu ohladite i onda pjenasto izmiksajte.
10. Izvadite kalup iz hladnjaka i tom kremom premažite zadnji red piškota.
11. Kolač u kalupu odložite opet u hladnjak (barem 2 sata) da se dobro stisne.
12. Kad se stisne, pažljivo ga okrenite i izvadite iz kalupa na odgovarajući tanjur ili pladanj te oprezno skinite prozirnu foliju.
13. Premažite kolač preostalom parfe kremom i bogato posipajte čokoladnim strugotinama ili ukrasite po vlastitoj želji.

Nema komentara:

Objavi komentar