petak, 28. kolovoza 2015.

Teleće šnicle u umaku s njokima - ovo je jednostavan ručak za prste polizati



Potrebno:

tanke teleće šnicle (namjerno ne pišem količinu jer nije bitna za recept)
1 luk
2 mrkvice
2 dl domaćeg tekućeg paradajza
2 žličice crvene mljevene paprike
vegeta, sol, papar
vode po potrebi
gotovi kupovni njoki (ili domaći ako ih imate vremena i volje raditi)

Priprema:

Šnicle posoliti ili povegetiti, ako su deblje istući ih malo batom za meso, uvaljati u brašno pa na malo ulja popržiti  sa svake strane dok ne porumene.
Izvaditi šnicle na stranu, pa na masnoći od pečenja propirjati nasjeckani luk i mrkvicu, podliti s malo vode, dodati paradajz i mljevenu papriku, začiniti po želji i pustiti da zakuha.
U umak vratiti meso, poklopiti i pirjati dok meso ne bude potpuno mekano (oko 35 min)
Ako je umak prerijedak (mada ne bi trebao biti jer se zgusne od brašna u koje su bile uvaljane šnicle), slobodno dodajte žličicu-dvije razmućenog gustina ili brašna i kratko prokuhajte.
Poslužti uz kuhane njoke ili domaće debele rezance te salatu po želji. Mi smo danas imali zelenu salatu putericu.

Prijatno!!

Nema komentara:

Objavi komentar