utorak, 25. kolovoza 2015.

"Mascarpone torta sa ribizlama"- Fina lagana torta sa svežim ribizlama u mascarpone kremi ČINI OVU SAVRŠENU KOMBINACIJU..


Sastojci za tjesto:

2 jaja
75 g šećera
1 vanilin šećer
75 g brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo

Fil:

250 g ribizli
200 g slatke pavlake
250 g mascarpone sira
3 kaš. mleka
2 pak. (po 15g) želatin-fixa Dr.Oetker
75 g šećera
1 vanilin šećer

Za odozgo:

1 pak. preliva za torte, crvenog
2 kaš. šećera
125 ml soka od jabuka
125 ml vode
25 g seckanih pistaća


Priprema:

1. Od navedenih sastojaka umutiti glatko testo. Staviti ga da se peče u formi vel. 26cm. Peći na 180st., oko 25 minuta. Ohlađenu koru staviti na tanjir oko nje staviti obruč forme i zatvoriti štipaljku.
2. Pavlaku čvrsto ulupati. Mascarpone razmutiti sa malo mleka. Dodati želatin fix i mutiti oko 1min, zatim dodati šećer i vanilin šećer i mutiti još 1 minut. Dodati prvo pavlaku, a zatim ribizle. Tortu ostaviti oko 3 sata da se hladi.
3. Pripremiti preliv za torte po uputstvu sa vodom i sokom, i dok je još vruć naliti ga preko torte. Uz pomoć viljuške po površini malo izmešajte preliv sa filom, ali samo po površini.
4. Ostaviti tortu da se hladi još 30 minuta. Izvaditi iz forme ukrasiti ribizlama i posuti pistaćima.

Nema komentara:

Objavi komentar