ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

"BELE TRUFLE" - Fine bombice od kokosa, maslaca, konjaka i kafe….zarobljene u glazuri od bele cokolade.


Sastojci za 50 bombica:

150 g kokosa
150 g secera u prahu
150 g maslaca
2 kesice vanilin secera
2 kasike konjaka (ruma ili vinjaka)
1 kasicica mlevene kafe

Za glazuru:

200 g bele cokolade
6 kasika ulja



Priprema:

1. Umutiti penasto maslac sa secerom i dodati kokos.

2. Rastvoriti kafu u zagrejanom konjaku, i dodati u smesu.

3. Oblikovati bombice, rashladiti ih i umakati u glazuru od bele cokolade.

4. Kad se glazura stegne, svaku bombicu poprskati sa malo tamne cokolade.


Priprema za glazuru od bele cokolade: rastopiti cokoladu sa uljem na tihoj vatri.

Kako izgleda bombica u preseku pogledajte ovde.


Nema komentara:

Objavi komentar