ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

BAJADERA TORTA SA ANANASOM: Sočna i fina, prikladna za svaku priliku!


Sastav za koru:
5 bjelanaca,
10 kašika šećera,
150 g mljevenih oraha,
2 kašike brašna

Fil sa keksom:
300 g mljevenog keksa,
100 g putera,
100 g čokolade za kuhanje,
1 konzerva ananasa (oko 500 g)

Žuti fil:
1/2 l mlijeka,
2 kesice pudinga od vanilije,
5 žumanaca,
100 g putera,
5 kašika šećera

Za ukrašavanje:
1 slatka pavlaka (250 ml)


Priprema:

Umututite čvrst snijeg od bjelanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena bjelanca brašno i mljevene orahe, izmješajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

Fil sa keksom: Natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte pjenasto umućen puter i rastopljenu čokoladu.

Žuti fil: Skuhajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte maslac i mutite dok se ne sjedini i masa postane pjenasta.

Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poredajte sjeckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.

U slast!!!

Nema komentara:

Objavi komentar