četvrtak, 27. kolovoza 2015.
Domaći pekmez od šljiva koji će vas sigurno vratiti u djetinjstvo
Sastojci:
Pekmez
6 kg domaće šljive bistrice
1 kg šećera
Ostalo
staklena ambalaža
celofan
gumice
signature / etikete
Priprema:
1.
Po mogućnosti uberite eko šljive, operite, odstranite koštice, sameljite u multipraktiku. Mljevene šljive kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje da se pekmez zgusne.
Dodajte šećer, dobro promiješajte i dalje kuhajte ( duuugo/ 4 sata) dok ne dobijete željenu gustoću ( kuhača treba stajati u pekmezu).
2.
Operite staklenke!
Čiste boce zagrijte u pećnici na 50 C. Pekmez pažljivo prelijte u zagrijane staklenke, vratite u pećnicu a kad se stvori kožica zatvorite. Stavite celofan a onda i poklopce. Staklenke postepeno hladite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar