subota, 29. kolovoza 2015.

"RAŠČUPANA PITA" - Zašto bi pita morala uvijek biti uobičajena? I izgledom i okusom vidjet ćete da i tako jednostavan kolač može iznenaditi.


Sastojci za tijesto:

300 g brašna
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
100 g maslaca
3 žumanca
3 žlice šećera
2 žlice kiselog vrhnja
sol

Za premazivanje:
100 g džema od šljiva

Za nadjev:
3 bjelanca
150 g oraha
150 g šećera


Priprema:

1. Od brašna, praška za pecivo, maslaca, žumanaca, šećera, malo soli i vrhnja umijesite prhko tijesto i ostavite neka odstoji oko sat vremena na hladnome mjestu.
2. Razdijelite ga na dva dijela. Prvi dio razvaljajte u veličini tepsije, premažite džemom od šljiva te rasporedite nadjev od tučenih bjelanaca, šećera i mljevenih oraha.
3. Drugi dio tijesta naribajte i pospite po nadjevu.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje:
Pečenu pitu ohladite, narežite na ploške i pospite šećerom u prahu.

Savjet:
Maslac za pripremu prhkog tijesta mora biti hladan i narezan na listiće, a tijesto zamijesite što brže kako ne bi postalo ljepljivo.

Nema komentara:

Objavi komentar