srijeda, 26. kolovoza 2015.

KEBAB SA TIKVICAMA: Iznenadite ukućane i goste atraktivnim i uksunim ručkom


Sastojci:

Za pripremu mesa:
500 g mljevenog mesa (junetina),
1 manji luk,
3-4 češnjeva češnjaka,
1 jaje,
1 žlica mrvica (opcionalno),
1/4 žličice ljute paprike,
1 žličica timijana,
1/2 žličice kumina,
sol,
papar

Za pripremu tikvica:
3-4 srednje tikvice,
2 žlice maslinovog ulja,
sol

Ostalo:
2 žlice ulja (za foliju),
100 g narendanog sira (npr. gauda)

Priprema:

U posudu stavite mljeven meso. Narendite luk i česnjak, dodajte jaje, mrvice, sol, papar, ljute papričice, timijan i kumin.
Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Zagrijte suhu tavu pa na njoj prepecite malo mesa da vidite dali vam odgovara začinjenost.
Odložite meso u frižider na pola sata.
Operite i osušite tikvice. Narežite ih na kolutove jednake debljine. Pazite da budu ravno izrezane, estetike radi.
Stavi te ih u zdjelu, pouljite i posolite.
Slažite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 koluta tikvica. Provucite ražnjic, lagano zarolajte da se formira i stisnite.
Narezite komade alufolije pa je premazite lagao sa uljem. Polslozite u svaki komad folije jedan ražnjic, zatvorite foliju pa stavite peći u zagrijanu pecnicu na 180-200 °C 30-40 minuta.
Nakon toga otovorite kebabe pa ih pospite rendanim sirom, pa zapecite 10 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar