Sastojci krema I :
1 l mlijeka
7 žlica griza
7 žlica smeđeg šećera
4 bjelanjka
1 vanilin šećer
Krema II :
1 l mlijeka
4 žumanjka
2 pudinga od čokolade ili vanilije
6 žlica smeđeg šećera
1 vanilin šećer
Podloga :
keksi
Ostalo :
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
1. Krema I : U mlijeku skuhati griz i šećer i u vruće umiješati snijeg od bjelanjaka.
2. Krema II : Od litre mlijeka uzeti jedan dio i izmiješati sa svim sastojcima i kada ostatak mlijeka zakuha sipati smjesu i na laganoj vatri miješati dok se krema skuha.
3. Postupak:
4. U tepsiju složiti npr.petit kekse i sipati vruću prvu kremu.
5. Odmah na vruću kremu stavljati neke suhe čokoladne keksiće
6. Skuhati drugu kremu pa i nju sipati vruću na prvu kremu, odnosno na kekse(prva se ne mora hladiti)
7. Kada se kolač ohladi spremiti ga u hladnjak
8.
Nakon što se dobro ohladi na kolač staviti tučeno slatko vrhnje i posuti ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Posluživanje:
Ovaj keks koji sam ja stavila između krema ne morate,možete sipati kremu na kremu.Tučeno vrhnje možete imati spremno u tuljku i stavljati na kolač kod posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar