četvrtak, 27. kolovoza 2015.

"Fini kolač za klince (a može i za nas velike)" - U međuvremenu od prijateljice koja prati ovu stranicu dobila sam ovaj recept. Sa par izmjena original recepta,evo i moje verzije ...


Sastojci krema I :
1 l mlijeka
7 žlica griza
7 žlica smeđeg šećera
4 bjelanjka
1 vanilin šećer

Krema II :
1 l mlijeka
4 žumanjka
2 pudinga od čokolade ili vanilije
6 žlica smeđeg šećera
1 vanilin šećer

Podloga :
keksi

Ostalo :
1/2 l slatkog vrhnja


Priprema:

1. Krema I : U mlijeku skuhati griz i šećer i u vruće umiješati snijeg od bjelanjaka.

2. Krema II : Od litre mlijeka uzeti jedan dio i izmiješati sa svim sastojcima i kada ostatak mlijeka zakuha sipati smjesu i na laganoj vatri miješati dok se krema skuha.

3. Postupak:

4. U tepsiju složiti npr.petit kekse i sipati vruću prvu kremu.

5. Odmah na vruću kremu stavljati neke suhe čokoladne keksiće

6. Skuhati drugu kremu pa i nju sipati vruću na prvu kremu, odnosno na kekse(prva se ne mora hladiti)

7. Kada se kolač ohladi spremiti ga u hladnjak

8.
Nakon što se dobro ohladi na kolač staviti tučeno slatko vrhnje i posuti ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Posluživanje:
Ovaj keks koji sam ja stavila između krema ne morate,možete sipati kremu na kremu.Tučeno vrhnje možete imati spremno u tuljku i stavljati na kolač kod posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar