Potrebni sastojci:
Za biskvit:
4 šolje šećera
3 šolje brašna
2 šolje kakao praha
½ kašičice soli
2 ½ šolje putera
8 jaja
2 kašike vanila ekstrakta
Krema od mente:
Šolja putera
4 šolje šećera u prahu
Kašika mleka
¼ kašičice ekstrakta peperminta
Nekoliko kapi zelene prehrambene boje
Glazura od čokolade:
300 g čokolade za kuvanje
¼ šolje putera
Priprema:
Malo veću četvrtastu tepsiju za pečenje premažite puterom i obložite masnim papirom i krenite na pripremu biskvita.
U srednje veliku šerpicu stavite puter da se otopi. U posebnoj velikoj posudi za mešanje pomešajte šećer, brašno, kakao i so, izmešajte i ostavite sa strane.
Kad se puter otopio, skinite ga sa šporeta i dodajte u suve sastojke, sve dobro izmešajte.
Smesa će biti poprilično gusta. Nakon toga dodavajte jaja, jedno po jedno i vanila ekstrakt. Mešajte električnim mikserom da se svi sastojci sjedine, ne previše.
Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 170C 32-35 minuta.
Izvadite biskvit iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, a vi za to vreme pripremite kremu.
Mikserom mutite puter sa šećerom u prahu, ekstraktom peperminta i mlekom dok ne dobijete penastu smesu. Na samom kraju umešajte zelenu boju da dobijete željenu nijansu.
Dobijenu kremu premažite preko ohlađenog biskvita i stavite na hlađenje
Čokoladu iseckanu na sitne komadiće pomešajte sa puterom i otopite na pari ili mikrotasnoj rerni da dobijete glatku glazuru.
Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa premažite preko zelene kreme i sve skupa stavite na hlađenje.
Nema komentara:
Objavi komentar