srijeda, 26. kolovoza 2015.
PIKANTNA PILETINA NA ŽARU: Isprobajte roštilj na američki način
Sastav:
• 2 isječena pileta (1,5 do 1,8 kg svako)
• 1 i 1/2 šalica šećera
• 1 i 1/2 šalica kečapa
• 1/2 šalice vode
• 1/4 šalice limunovog soka
• 1/4 šalice jabučnog octa
• 1/4 šalice Worcestershire umaka
• 3 žlice mljevenog chilija
• 3 žlice senfa
• 1 žličica soli
• 1/2 žličice mljevene crvene paprike
Priprema:
U veliki lonac za pirjanje stavite prvih deset sastojaka za umak, dok miješavina ne proključa. Smanjite vatru i još 15 minuta nastavite pirjati uz povremeno miješanje.
Pile pokriveno folijom pecite na roštilju na srednje jakoj temperaturi 40 minuta i u tom je vremenskom periodu nekoliko puta okrenite. Pola pripremljenog umaka stavite sa strane. Piletinu zatim prelijte pripremljenim umakom, pecite na roštilju još 5 do 10 minuta, odnosno dok se umak ne posuši s površine mesa. Poslužite s preostalim umakom. Pripremljena količina dovoljna je za osam porcija.
Nutricionističke vrijednosti:
Jedna porcija ovog jela sadrži 641 kalorija, 25g masti (7g zasićenih masti), 153mg kolesterola, 1,163mg natrija, 54g ugljikohidrata, 1g vlakana i 49g proteina.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar