nedjelja, 30. kolovoza 2015.

"TOBLERONA" - Ukusna poslastica za tren oka….sa pecenim bademima, lesnicima i orasima!!!


Sastojci:

250 g secera
125 g margarina/maslaca
125 g mleka u prahu
25 g kakaa
50 g cokolade
50 g seckanih pecenih badema, lesnika ili oraha


Priprema:

1. Skuvati gust sirup od secera i male kafene soljice vode ( 0, 75 dl), kuvati oko 5 minuta.

2. Pomeriti sa ringle i dodati redom sve ostale sastojke, promesati i po potrebi vratiti jos malo na iskljucenu ali jos uvek toplu ringlu.

3. Izjednaciti smesu i jos toplu sipati u duguljast trouglasti kalup, oblozen folijom.

4. Kad se toblerona ohladi i stegne, iseci na tanke snite.

5. Kalup koriscen za ovaj kolac je dugacak 37 cm, a dubok 6 cm. Moze se koristiti i cetvrtasti ili polukruzni kalup. Kalupe za tobleronu mozete pogledati ovde.


VAŽNO

Treba voditi racuna kad se priprema sirup, da se ne ukuva previse jer ce se onda toblerona mrviti prilikom secenja. S druge strane, ako je sirup preredak, necemo moci da isecemo snite, pa u tom slucaju napraviti bombice i uvaljati ih u ribanu cokoladu, cokoladne mrvice ili mlevene orahe.
Napomena: toblerona mi se najbolje pokazala ako secerni sirup prvo kuvam 4 minuta (kad provri), pomerim sa ringle, dodam sve sastojke i onda kuvam jos 3 minuta na blagoj vatri.

Nema komentara:

Objavi komentar