ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Džem od krušaka i limuna - Kad se kruška i limun zaljube onda nastaje divna kombinacija okusa koja dodatkom cimeta dobiva puninu.


Sastojci:

1 kg krušaka
1 limun (ekološki uzgojen)
pola žličice cimeta u prahu
300 g šećera (ovisi o slatkoći krušaka)
1 Želin

Priprema:

1. Kruške oprati, narezati na 4 dijela, izvaditi sjemenke i odstraniti peteljku.
2. Sa žlicom-dvije šećera staviti u posudu i zakuhati. Ova žlica-dvije šećera ima funkciju pomoći kruškama što prije pustiti sok.
3. Limun oguliti, narezati na ploškice, koricu samljeti ili naribati.
4. Kad kruške prokuhaju i počnu se raspadati, dodati limun i naribanu koricu.
5. Nekoliko minuta (3-5 minuta) prokuhati, a zatim štapnim mikserom izmiksati.
6. Dodati cimet, želin (prema uputi na vrećici) i ostatak šećera.
7. Nekoliko minuta prokuhati i nalijevati u pripremljene bočice.

Posluživanje:
Šećer možete dodati i prije, ali onda morate miješati da ne zagori.
Naljepnice pripremiti sami i obradujte svoje prijatelje i neprijatelje.
Prijatelji neka se raduju, a neprijatelji neka vam zavide.
A vi samo uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar