srijeda, 26. kolovoza 2015.

Bijeli kolač sa malinama - Kremast, lagan, brz, fantastičan


Sastojci:

Za koru:
– 6 belanaca
– 300 g šećera
– 1 kašika sirćeta

Za fil:
– 6 žumanaca
– 250 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 6 kašika oštrog brašna
– 40 g gustina
– 5 dl mleka
– 250 g putera
– 300 g malina

Za dekoraciju:
– 2 kesice šlaga

Priprema:

Kora:
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150°S.

Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.

Finalni postupak:
1. Koru premazati filom i posuti malinama.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno rasporediti odgore.

Nema komentara:

Objavi komentar