Sastojci za biskvit:
5 jajeta
100 g šećera
1 vanilin šećera
100 g brašna
Za natapanje:
1/8 l viskija
1/8 l jake kafe
2 kašike šećera
Za premazivanje:
1/4 l slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kremfix
malo kakaa
Priprema:
1. Kremasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer slika1 brašno i lagano promešati. Masu
staviti da se peče u formu za torte veličine 24cm. Poravnati i peći na 180*C, oko 35
minuta.
2. Za natapanje pomešati viski, hladnu kafu i šećer, pa mešati dok se šećer ne rastopi.
Ohlađenu koru izbosti nekoliko puta kuhinjskom iglom i naliti sirupom.
3. Umeđuvremenu umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i kremfixom. Njome
premazati koru i poravnati.
4. Za dekoraciju od papira za pečenje izrezati krug u veličini torte. Na njemu iscrtati
talasaste linije, a zatim iseći trake. Svaku drugu traku staviti preko kreme u određenom
razmaku. Posuti kakaom međuprostor. Ukloniti trake sa kreme kako bi ostale šare od
kakaa.
Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar