nedjelja, 30. kolovoza 2015.

Odresci sa senfom u finom umaku - Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kafu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..Divan spoj okusa, a umak je za prste polizati…odlično za iznenadne goste…


Sastojci:

60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
5 dag maslaca
2 jušne žlice senfa; gorčica obični
1 čaša crnog vina
1 malo vrhnje za kuhanje a može i plavo dukat vrhnje
malo soli mrvicu

Priprema:

1.
Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.

2.
Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.

3.
Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).

4.
Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.

Nema komentara:

Objavi komentar