Sastojci za bijelu smjesu:
1 dl vode
10 dag kristal šećera
10 dag kokosa
15 dag maslaca
2 žlice šećera u prahu
Tamna smjesa:
30 dag keksa
1 velika jušna žlica kakaa
10 velikih jušnih žlica skuhane crne kave
10 dag čokolade za kuhanje
15 dag šećera u prahu
Priprema:
1. Skuhajte kavu bez šećera i pustite neka se hladi.
2. U padelicu stavite vodu, dodajte kristal šećer i uz mješanje zakuhajte, neka kuha 2-3
minute. Sklonite s vatre i umiješajte kokos. Pustite da se hladi, a povremeno
promiješajte kako se ne bi pretvotilo u stvrdnutu kuglu.
3. Maslac sa šećerom u prahu dobro izmiksajte. Krema treba biti pjenasta i skoro potpuno
bijela. Pridodajte ohlađeni kokos i sve zajedno dobro promiješajte.
4. Sameljite kekse i stavite čokoladu da se topi na pari ili u mikrovalnoj.
5. U samljevene kekse dodajte ohlađenu kavu, kakao, rastopljenu čkoladu i šećer u prahu.
Miješajte prvo kuhačom, a kasnije do kraja umijesite rukom. Smjesa treba biti prilično
čvrsta kako bi kasnije sama rolada bila kompaktna i lako se rezala. U slučaju ako vam se
ipak nikako ne spaja dodajte još rastopljene čokolade. Podijelite smjesu na 2 dijela.
6. Komad aluminijske folije ili papir za pečenje posipajte šećerom u prahu i razvaljajte
jedan dio tamne smjese, premažite s pola bijele smjese i pažljivo uz pomoć folije ili
papira umotajte u roladu.
7. Isto učinite s drugim dijelom tamne i svijetle smjese.
8. Ako vam smeta višak šećera koji ponekad ostane zalijepljen za krajeve rolade skinite ga
kistom.
9. Rolade stavite na nekoliko sati u hladnjak kako bi se čokolada i maslac stegnuli.
10. Narežite na centimetar široke ploške i poslužite.
Prijatno...
Nema komentara:
Objavi komentar