nedjelja, 30. kolovoza 2015.

"ROLADA OD KOKOSA" - Dok je bio dječačić moj sin je jako volio ove roladice. Kako bi mu ih što više ostalo, na jednom rođendanu išao je tako daleko da je svih uvjeravao kako su ti kolači od plastelina i da su na tanjuru samo za ukras…Od tada ti se kolači kod nas zovu – oni od plastelina… :) :)


Sastojci za bijelu smjesu:
1 dl vode
10 dag kristal šećera
10 dag kokosa
15 dag maslaca
2 žlice šećera u prahu

Tamna smjesa:
30 dag keksa
1 velika jušna žlica kakaa
10 velikih jušnih žlica skuhane crne kave
10 dag čokolade za kuhanje
15 dag šećera u prahu


Priprema:

1. Skuhajte kavu bez šećera i pustite neka se hladi.
2. U padelicu stavite vodu, dodajte kristal šećer i uz mješanje zakuhajte, neka kuha 2-3
minute. Sklonite s vatre i umiješajte kokos. Pustite da se hladi, a povremeno
promiješajte kako se ne bi pretvotilo u stvrdnutu kuglu.
3. Maslac sa šećerom u prahu dobro izmiksajte. Krema treba biti pjenasta i skoro potpuno
bijela. Pridodajte ohlađeni kokos i sve zajedno dobro promiješajte.
4. Sameljite kekse i stavite čokoladu da se topi na pari ili u mikrovalnoj.
5. U samljevene kekse dodajte ohlađenu kavu, kakao, rastopljenu čkoladu i šećer u prahu.
Miješajte prvo kuhačom, a kasnije do kraja umijesite rukom. Smjesa treba biti prilično
čvrsta kako bi kasnije sama rolada bila kompaktna i lako se rezala. U slučaju ako vam se
ipak nikako ne spaja dodajte još rastopljene čokolade. Podijelite smjesu na 2 dijela.
6. Komad aluminijske folije ili papir za pečenje posipajte šećerom u prahu i razvaljajte
jedan dio tamne smjese, premažite s pola bijele smjese i pažljivo uz pomoć folije ili
papira umotajte u roladu.
7. Isto učinite s drugim dijelom tamne i svijetle smjese.
8. Ako vam smeta višak šećera koji ponekad ostane zalijepljen za krajeve rolade skinite ga
kistom.
9. Rolade stavite na nekoliko sati u hladnjak kako bi se čokolada i maslac stegnuli.
10. Narežite na centimetar široke ploške i poslužite.

Prijatno...

Nema komentara:

Objavi komentar