petak, 28. kolovoza 2015.

Presnac - Presnac je i samim pogledom na recepturu neodoljiv, a tek kada kuhinjom zavlada njegov miris...


Sastojci:

Za tijesto:
450 g Pšeničnog oštrog brašna
40 g svježeg kvasca
½ žličice šećera
150 g maslaca
2 žumanca
200-250 ml mlijeka
prstohvat soli

Za nadjev:
500 g sira
4 jajeta
2 bjelanca
limunova korica
sol

Priprema:

1. Kvasac razmutite s oko 50 ml toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite dizati nekoliko minuta.
2. Brašno pomiješajte s pripremljenim kvascem, dodajte žumanca, rastopljeni maslac, sol i toplo mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite neka se diže na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.
3. U međuvremenu pripremite nadjev. Sir naribajte, dodajte razmućena jaja, bjelanca, naribanu limunovu koricu i sol.
4. Dignuto tijesto razvaljajte tako da ide preko rubova tepsije (veličine 36×22 cm). Po površini ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev, a zatim preklopite najprije kraće, a zatim veće stranice tijesta.
5. Pripremljeni presnac ostavite na toplom mjestu još oko 15 minuta, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar