subota, 29. kolovoza 2015.

"Prhka torta od sira" - Svježi kravlji sir omiljena je namirnica za mnoge, pa i najsvečanije slastice na našem balkanu,iznimnoo osvježava...NA SLIKAMA SU PRIKAZANE DVIJE VRSTE DEKORACIJE,A VI UVIJEK MOŽETE PREPUSTITI SE SVOJOJ MAŠTI...



Sastojci za tijesto:
140 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
70 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
sol
1 jaje
70 g maslaca

Za nadjev:
600 g svježeg sira
100 g šećera
3 žlice limunova soka
40 g Gussnela Dolcela By Podravka
3 jaja
200 ml slatkog vrhnja

Za posip od tijesta:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
60 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
60 g maslaca

Za posipavanje:
šećer u prahu


Priprema:

1. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer, malo soli, jaje i omekšani maslac. Izmiješajte električnom mješalicom. Zatim smjesu prebacite na dasku i doradite tijesto te ga stavite u hladnjak stajati oko sat vremena.
2. Zatim 2/3 tijesta razvaljajte okruglo (ø 28 cm) i stavite u namašćen kalup za tortu. Od preostale trećine tijesta oblikujte valjak pa ga stavite uz rub kalupa i pritisnite tako da dobijete oko 3 cm visok rub. Dno tijesta probodite na nekoliko mjesta vilicom i stavite peći 10 minuta na 200°C.
3. Za nadjev dobro izmiješajte ocijeđen, propasiran svježi sir, šećer, limunov sok, Gussnel i 3 žumanca pa dodajte čvrsto tučeni snijeg i tučeno slatko vrhnje.
4. Za posip, brašno, šećer, vanilin šećer i omekšani maslac umiješajte električnom mješalicom u tijesto. Obradite ga rukom i naribajte na ribež (grubo i kratko).
5. Na polupečeno tijesto stavite nadjev, pospite posipom od tijesta i stavite ponovo peći na temperaturu 180°C oko 40 minuta. Poslije pečenja ostavite kolač još 15 minuta u isključenoj pećnici otvorenih vrata.

Posluživanje:
Tortu od sira narežite na kriške i pospite šećerom u prahu.

Savjet:
Tijesto za posip pripremite ranije i stavite ga u hladnjak do upotrebe.

Nema komentara:

Objavi komentar