Sastojci za 30-tak komada:
1 jaje
20 dag brasna
10 dag secera u prahu
1 vrecica nescafe espreso
1 vrecica nescafe cappuccino
125 g hladnog maslaca na listice
15 dag badema/ljesnjaka
20 dag cokolade (mljecne + za kuhanje)
najbolje pola pola
Priprema:
1. Jaja razdvojite. Brasno pomjesajte s secerom i kavom u prahu pa dodajte maslac
narezan na tanke listice i zumanjak. Od toga napravite glatko tijesto, zamotajte u foliju
i stavite u frizider na pola sata.
2. Tijesto razvaljajte na pek papiru debljine 4-5 mm i rezite na zeljenu duzinu (ja sam se
ravnala po bademima) 5 cm * 2 cm i slazite odmah na pek papir. Keksice premazite
izmucenim bjelanjkom (pjenjacom, minutu dvije) i poredajte bademe.
3. Pecnicu zagrijte na 200°C i pecite 10 minuta. Kad se ohlade umocite ih u otopljenu
cokoladu i ostavite na zici da se stvrnu oko 2 sata. i posluzite
Posluživanje:
Prvi put kad sam ih pravila radila sam s oguljenim bademima i bilo je bolje nego ovako ne
oguljenim kao sto sam danas(mada ni ovako nista ne fali). S propecenim ljesnjacima je naj
bolje.
Nema komentara:
Objavi komentar