nedjelja, 30. kolovoza 2015.

Fantastična kombinacija krema od kokosa i mekih kakao korica natopljenim sirupom od ruma. "BARBADOS TORTA" - Sa prvim grizom osjećat ćete se kao da ste upravo otputovali na tu lokaciju... :) :)


Sastojci za biskvit:
5 žumanaca
125 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1/8 l ulja
1/8 l vode
5 belanaca
120 g šećera
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa

Za sirup:
70 ml vode
70 ml ruma
70 g šećera

Za krem:
3/8 l mleka
80 g kokosovog brašna
1 puding od vanile ili kokosa
60 ml likera od kokosa
250 g omekšalog maslaca
150 g šećera u prahu

Za posipavanje i dekoraciju:
30 g kokosovih mrvica
malo plave boje
70 g proprženih kokosovih mrvica
50 g čokolade


Priprema:

1. Kremasto umutiti žumanca, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodati vodu i ulje, izmešati.
Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Mase sjediniti. Dodati brašno, prašak za pecivo i
kakao. Sve pažljivo promešati.

2. Testo staviti da se peče u pleh za torte vel. 26cm. peći na 180*C, oko 40 minuta.

3. Skuvati puding sa mlekom i kokosom. Ohladiti ga. Penasto umutiti maslac sa šećerom u
prahu. Dodati puding i umutiti. Umešati i liker.

4. Biskvit prerezati vodoravno na tri kore. Za sirup pomešati sve sastojke i prokuvati ih.
Njime poprskati kore..

5. Donju koru staviti na tanjir, premazati sa malo fila, prekriti drugom korom, premazati
filom, prekriti trećom korom i celu tortu premazati ostatkom kreme.

6. Izrezati spiralnu traku od papira za pečenje i staviti na tortu, prazan deo posuti
kokosom koji ste obojili u malo plave boje.
Ostatak i obod torte posuti proprženim
kokosom. Na parčetu papira nacrtati palme, i ispuniti ih otopljenom čokoladom uz
pomoć tankog fišeka slika4 .Kad se stegnu zabosti ih po sredini torte.



Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar