srijeda, 26. kolovoza 2015.

"Damine kocke s višnjama" - Podloga bez jaja, puding krema s višnjama, premaz od šlag kreme…


Sastojci za biskvit:
3 čaše (od 180g) čvrstog jogurta
4 čaše brašna za kolače (tip 400)
1,5 čaša šećera
1,5 čaša ulja
2 paketića vanilin šećera
1 paketić praška za pecivo
sok i korica pola limuna
2 žlice čokolade u prahu
200 ml soka od višanja iz kompota + 50 ml ruma za natopiti biskvit

Krema:
300 ml soka od višanja iz kompota
900 ml mlijeka
4 vrećice vanilin pudinga
80 g mekog brašna
100 g šećera
150 g maslaca
350 g višanja iz kompota

Premaz:
1 vrećica šlag kreme od vanilije
1 vrećica šlag kreme od čokolade
pola čajne žličice arome ruma
300 ml hladnog mlijeka
--- čokoladna glazura za ukras


Priprema:

1. Pomiješati sve suhe sastojke osim šećera. Jogurt i ulje izmiksati sa šećerom dok se smjesa ne zapjeni, zatim dodati suhe sastojke. Smjesu rasporediti u veći lim za pečenje i peći cca 30 minuta na 180 stupnjeva.
2. Za kremu zakuhati brašno, pudinge i šećer u mlijeku i soku iz kompota. Kremu premjestiti u širu posudu (Tupperware), staviti u hladnu vodu i miksati dok se malo ne ohladi. Zatim umiksati omekšali maslac i višnje iz kompota, miksati dok se višnje ne usitne.
3. Za premaz izmiksati šlag kreme s mlijekom, dodati aromu ruma.
4. Napraviti čokoladnu glazuru koja vam najviše odgovara s cca 100 g čokolade.
5. Hladan biskvit natopiti mješavinom soka iz kompota i ruma, premazati kremom, šlag kremom i čoko glazurom.
6. Ohladiti i rezati na kocke.

Uživajte! :)

Nema komentara:

Objavi komentar