srijeda, 26. kolovoza 2015.

"RUM BOMBA" - Alkohol u poslasticama, stvarno daje neki poseban ukus, a ova torta je sa više ruma, još bolja.


Sastojci za biskvitno testo:
4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
10 kapi ekstrakta od ruma
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
10 g kakaa

Za natapanje:
10 kašika ruma
5 kašika vode
25 g šećera
1 vanilin šećer

Za fil:
1 pakovanje Galetta pudinga bez kuvanja, od čokolade (Dr.Oetker)
400 g slatke pavlake
200 ml mleka
3 kašike ruma

Za premazivanje:
200 ml slatke pavlake
50 g ribane čokolade


Priprema:

1. Od sastojaka za testo umutiti biskvitnu masu, staviti da se peče u okruglom plehu za torte 26cm. Peći na 180st., oko 25 minuta. Nakon pečenja izvaditi testo iz forme, i ohladiti ga.
2. Prerezati vodoravno na dve kore. Jednu koru staviti na tanjir za torte, a drugu naseckati na kockice. Pomešati sastojke za natapanje i time poprskati kockice, ostaviti ih par minuta.
3. Umutiti šlag krem, sa mlekom, pavlakom i rumon. U kremu dodati kockice od testa. Sada naneti ceo krem na koru, koju ste stavili na tanjir, i namazati na nju u vidu kupole.
4. Ulupati slatku pavlaku, i premazati preko torte, posuti ribanom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar