Sastojci:
- mlake vode 2dcl
- svezeg kvasca 20gr
- secera 1kasika
- soli 1 kasika
- jogurta 2dcl
- ulja 4kasike
- brasna 550gr
- sira(feta) 150gr
- jaje
- ulje za przenje po potrebi
Uputstvo za pripremu:
Sastojke za testo sjediniiti , dobro izraditi testo i ostaviti da nadolazi dok se ne udvostruci. Kad testo nadodje, premesimo ga i podelimo na 10 delova.Napravimo punjenje za mekike: Pomešamo sir i jaje. Uzeti kuglicu testa razvaljati oklagijom da bude tanko, premažemo sa smesom od sira i jaja, preklopimo kao lisnato testo( kao na slici), opet malo pritisnemo oklagijom da se malo razvalja. Tako uradimo sa svim lopticama testa i ostavimo 15-20 minuta da stanu pa pržimo na ulju sa jedne i druge strane.
Nema komentara:
Objavi komentar