nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Medenjaci" - lagana priprema i već za 20 minuta je na stolu (ukus je orginal kao medena srca iz vrećice što kupujete u prodavnicama)



Sastojci za tijesto:

2,5 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
1 žličica sode bikarbone
1 žlica začina za medenjake (Kotany isl.)

Fil:

10 dag čokolade za kuhanje
2 žlice marmelade
Čokoladna glazura
10 dag čokolade
maslac


Priprema:

1. Izmiješati sve sastojke za tijesto i polovicu tijesta izliti u namašten pleh (ja ne mastim nego stavljam peki papir. Peći dok se na tijestu ne uhvati korica.
2. Izvaditi kolač iz pećnice i namazati marmeladom, pa preko preliti otopljenom čokoladom ali tako da 1 cm od ruba bude nenamazano. Preliti drugom polovicom tijesta i staviti peći dok lijepo ne porumeni.
3. Po želji preliti čokoladnom glazurom. Rezati na kocke.

Posluživanje:
Mjera je čaša od jogurta.

Nema komentara:

Objavi komentar