Sastojci za tijesto:
2,5 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
1 žličica sode bikarbone
1 žlica začina za medenjake (Kotany isl.)
Fil:
10 dag čokolade za kuhanje
2 žlice marmelade
Čokoladna glazura
10 dag čokolade
maslac
Priprema:
1. Izmiješati sve sastojke za tijesto i polovicu tijesta izliti u namašten pleh (ja ne mastim nego stavljam peki papir. Peći dok se na tijestu ne uhvati korica.
2. Izvaditi kolač iz pećnice i namazati marmeladom, pa preko preliti otopljenom čokoladom ali tako da 1 cm od ruba bude nenamazano. Preliti drugom polovicom tijesta i staviti peći dok lijepo ne porumeni.
3. Po želji preliti čokoladnom glazurom. Rezati na kocke.
Posluživanje:
Mjera je čaša od jogurta.
Nema komentara:
Objavi komentar