ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.
"MUFFINS TORTA" - Velika muffins slastica oduševit će sve ljubitelje dobrog deserta,,UŽIVAJTE
Sastojci za tijesto muffinse:
25 dag brašna
1 žlica kakaa
3 žličice praška za pecivo
10 dag čokolade
2 jaja
15 dag šećera
12 dag vanilija jogurta
1 dl ulja
Tijesto za biskvit:
1 jaje
2 žlice vrele vode
5 dag šećera
1 vrećica vanilija šećera
7,5 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
5 žlica rakije od višanja
Krema I:
2,5 dl soka od višanja
1 žlica gustina
25 dag višanja iz kompota
Krema II:
6 jaja
7,5 dag šećera
3 žlice brašna (vrhom pune)
1 šipka vanilije
6 dl mlijeka
1 dl slatkog vrhnja
25 dag maslaca
Premaz:
4 bjelanjka
malo soli
10 žlica šećera
Priprema:
1. Pećnicu zagrijati na 180 °C. U kalup za muffinse staviti papirnate košarice. Čokoladu za kuhanje omekšati na pari. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati. Jaja i šećer kremasto izraditi. Dodati jogurt, ulje i čokoladu, te dobro izmiješati. Mješavinu brašna dodati smjesi od jaja i kratko na najnižoj brzini izmiješati. Tijestom puniti udubljenja. Dobije se 19 – 20 muffinsa. Staviti peći 25 minuta. Ostaviti da se ohlade, te hladne izdubiti.
2. 1 jaje s 2 žlice vrele vode dobro izmiješati. Dodati šećer i vanilija šećer, te kremasto izraditi. Brašno izmiješati s praškom za pecivo, dodati smjesi od jaja, te kratko mikserom na najnižoj brzini izmiješati. Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći na 180 °C oko 13 minuta. Izvaditi, malo ohladiti, staviti na rešetku i oprezno odvojiti papir. Sok od višanja izmiješati s gustinom, dodati višnje i kratko na štednjaku, miješajući zakuhati. Odmah vrućom kremom puniti maffinse.
3. Za kremu II: 6 jaja, 7,5 dag šećera, 3 žlice brašna i 1 dl mlijeka glatko izmiješati. šipku vanilije po dužini zarezati, ostrugati srž, staviti u ostatak mlijeka (5 dl) i zakuhati. Mlijeko skloniti sa štednjaka, umiješati smjesu od jaja i na laganoj vatri kratko prokuhati. Ostaviti da se ohladi, povremeno miješajući. 25 dag maslaca kremasto izraditi. Hladnu kremu i 1 dl slatkog vrhnja postepeno dodavati maslacu miješajući. Stavljati kremu u špricu za ukrašavanje.
4. Biskvit staviti na tanjur, oko njega obruč kalupa i biskvit politi s 5 žlica rakije od višanja. Premazati kremom, posložiti muffinse (13 komada), međuprostore puniti kremom pomoću šprice i ostaviti tortu u hladnjak, da se hladi. Malo kreme ostaviti u šprici za rubove. Od 10 žlica šećera i vrlo malo vode skuhati gusti sirup. Bjelanjke s malo soli čvrsto izraditi. Neprestano miješajući lijevati sirup u tankom mlazu. Nožem odvojiti obruč kalupa od torte i namazati snijegom od bjelanjaka.
Ukrasiti po vlastitom izboru.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar