nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Kolač od marelica sa makom" - odlična kombinacija marelica i maka,za pravo REMEK DJELO,kao što vidite...



Sastojci za biskvit:
20 dkg maslaca
20 dkg šećera
30 dkg brašna
4 jaja
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
5 dkg Gustina

Nadjev:
1 limenka marelica
7,5 dcl mlijeka
12 dkg šećera
5 dkg maslaca
8 dkg griza
3 žlice ruma
3 jaja
25 dkg mljevenog maka
naribana korica limuna

Preljev:
2,5 dcl soka od marelica (iz limenke)
1 vrećica preljeva za torte
2 dkg šećera


Priprema:

1. Izmiksati maslac, šećer i vanilin šećer u pjenastu smjesu. Dodavati jedno po jedno jaje, svako miksati po 2 minute. Kad se šećer posve otopi, umiješati brašno, prašak za pecivo i gustin.
Biskvit uliti u namašćen protvanj.
2. Ocijediti marelice iz limenke. Zakuhati mlijeko sa maslacem i šećerom. Neprestano miješajući dodavati mak, griz i limunovu koricu. Kuhati na laganoj vatri 5 minuta, neprestano miješajući. Zatim umiješati rum i jedno po jedno jaje. Nadjev razmazati po biskvitu i na kraju ravnomjerno rasporediti polovice marelica.
Peći kolač na 180°C oko 40 minuta.
3. Zakuhati 2 dcl soka od marelica. Preljev za torte razmutiti sa šećerom i 50 ml soka u glatku smjesu, umiješati u kipući sok i pustiti za zavrije.
Kad je kolač pečen, preliti preljev po njemu dok je još topli.

Nema komentara:

Objavi komentar