ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

"JEŽICI" - Nesvakidašnje,simpatično i vrlo ukusno...



Sastojci:

- 300 gr brašna
 - 150 gr putera
 - 100 gr čokolade za kuhanje
 - 100 gr šećera u prahu
 - 50 gr kokosa
 - 3 kašike ulja
 - 1 jaje


Način pripreme:

1.  Brašno pomiješajte sa jajetom, šećerom i rukama utrljajte puter u tijesto. Zamotajte i ostavite u frižideru na par sati.
2. Rukama oblikujte kuglice veličine oraha i napravite im špic u obliku ježa.
3.  Oči utisnite čačkalicom pa poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-ak minuta.
4. Ulje pomiješajte sa čokoladom i otopite pa premažite 2/3 ježa ostavljajući glavicu netaknutom.
5. Pospite kokosom, a oči nacrtajte čokoladom uz pomoć čačkalice.

UŽIVAJTE...

Nema komentara:

Objavi komentar