Sastojci:
- 300 gr brašna
- 150 gr putera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr šećera u prahu
- 50 gr kokosa
- 3 kašike ulja
- 1 jaje
Način pripreme:
1. Brašno pomiješajte sa jajetom, šećerom i rukama utrljajte puter u tijesto. Zamotajte i ostavite u frižideru na par sati.
2. Rukama oblikujte kuglice veličine oraha i napravite im špic u obliku ježa.
3. Oči utisnite čačkalicom pa poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-ak minuta.
4. Ulje pomiješajte sa čokoladom i otopite pa premažite 2/3 ježa ostavljajući glavicu netaknutom.
5. Pospite kokosom, a oči nacrtajte čokoladom uz pomoć čačkalice.
UŽIVAJTE...
Nema komentara:
Objavi komentar