petak, 7. kolovoza 2015.
Caponata a la mar - Svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.
Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.
Potrebni sastojci:
3 žličice Maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni
350 g Tjestenine (Fusilli)
200 grikote (mladog kozjeg sira)
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.
Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom, poslužite i uživajte. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar