petak, 7. kolovoza 2015.

Caponata a la mar - Svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.



Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Potrebni sastojci:

 3 žličice Maslinovog ulja
 1 patlidžana (250 g)
 1 češanj češnjaka
 1 Pelati Podravka (800 g)
 1 žlica Vegete
 ½ žličice Origano sušeni
 350 g Tjestenine (Fusilli)
 200 grikote (mladog kozjeg sira)

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.
Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom, poslužite i uživajte. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar