petak, 7. kolovoza 2015.
Millenium torta! Ugriz čokoladnog zadovoljstva!
Predivna čokoladna torta koja će vas oduševiti i svojim ukusom i fantastičnim izgledom. Ako ne znate koju tortu odabrati za svoj rodjendan ili neko slavlje, ovo je fenomenalan izbor koji bih svima preporučila.
Potrebni sastojci za podlogu:
100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache mousse kremu:
150 ml Šlaga 5 + Dolcela
50 ml mlijeka
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5 + Dolcela
150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5 + Dolcela
150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
300 ml Šlaga 5 + Dolcela
150 g mliječne čokolade
75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
Priprema za podlogu: Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm. Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Za ganache mousse kremu: Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
Za mousse od bijele čokolade: Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
Za mousse od tamne čokolade: Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
Preljev preko torte: Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu. Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica. Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
* Savjet - Prilikom pripreme moussa čokoladu malo ohladite i odjednom je umiješajte u napola istučeni Šlag5+ i pazite prilikom miješanja da ne prijeđete granicu između moussa i šlaga tj. da ostane smjesa mekanija, jer će se inače stvarati grudice masnoće.
Uživajte u vrhunskom okusu ove torte. Bon apetit!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar