nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Brzi Gonzales" - A zašto brzi? Nije mućen, nije pečen, nema jaja (zato i jeste Miško), ali ima banane.. (one koje svi volimo – krem banane)..



Sastojci za crnu podlogu:

400 g mljevenih Kraš čajnih kolutića
150 g mljevenih popečenih lješnjaka
150 g mljevenog smeđeg šećera
3 žlice kakaa
5 žlica čokolade u prahu
--- kuhana ječmena kava za umijesit gipko tijesto (cca. 3 dl)
200 g Casali krem bananica

Krema:

7 dl mlijeka
1 vrećica pudinga vanilin
100 g grisa
100 g bijelog šećera
100 g kokosova brašna
100 g bijele čokolade
2 žlice ruma

Za posip:

Nesquik, Milka Drink, .....


Priprema:

1. Za kremu zakuhati puding, gris, kokos brašno, šećer i rum u mlijeku, te u toplu kremu natrgati kockice bijele čokolade i miješati dok se ne otopi sva čokolada. Kremu pokriti alu-folijom i ostaviti da se ohladi..
2. Umijesiti tijesto….. razvaljati ga na pek-papiru i preseliti u lim za pečenje.
3. Poslagati i blago potisnuti krem bananice.
4. Pažljivo namazati ohlađenu kremu i kolač staviti u hladnjak na par sati.
5. Poslužiti rashlađenog, posutog Nesquikom i narezanog na tanke ploške, najbolje uz šalicu kave...

U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar