subota, 22. kolovoza 2015.

"Djedov brk" - znam da ćete pomisliti čudan naziv al ukusom taj naziv ostavlja po strani :) ...


Sastojci za prhko tijesto:

400 gr oštrog brašna
150 gr maslaca
3 žumanjka
2 žlice vrhnja
3 žlice šećera
Na vrh noža soli
1 vanilin 1 limun šećer
Pola praška za pecivo

Nadjev:

3 bjelanjka
150 gr mljevenih oraha
150 gr maka
150 gr šećera

Priprema:

Maslac i šećer izraditi pjenasto, dodati sve sastojke i na kraju brašno.
Tijesto staviti na podlogu i još ga rukom mijesiti ,podijeliti u 4 jednaka dijela, pustiti da odstoji dok pripremimo nadjev.
Bjelanjke istući sa soli , zatim dodati šećer i još miješati.
Podijeliti u 2 dijela u jedan umiješati orahe, a u drugi mak.
Tijesto tanko razviti, dužine pleha od rene, namazati nadjev po cijelom tijestu zatim lagano motati do pola i tako drugu stranu ostaviti razmak 2cm te malom žlicom između dodati nadjeva, pa prstima lagano spojiti rolice. Redati u pleh i tako napraviti do kraja.
Peći na 180 c 30 min.
Prije nego stavite peći izbosti na nekoliko mjesta čačkalicom.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar