subota, 22. kolovoza 2015.
"Djedov brk" - znam da ćete pomisliti čudan naziv al ukusom taj naziv ostavlja po strani :) ...
Sastojci za prhko tijesto:
400 gr oštrog brašna
150 gr maslaca
3 žumanjka
2 žlice vrhnja
3 žlice šećera
Na vrh noža soli
1 vanilin 1 limun šećer
Pola praška za pecivo
Nadjev:
3 bjelanjka
150 gr mljevenih oraha
150 gr maka
150 gr šećera
Priprema:
Maslac i šećer izraditi pjenasto, dodati sve sastojke i na kraju brašno.
Tijesto staviti na podlogu i još ga rukom mijesiti ,podijeliti u 4 jednaka dijela, pustiti da odstoji dok pripremimo nadjev.
Bjelanjke istući sa soli , zatim dodati šećer i još miješati.
Podijeliti u 2 dijela u jedan umiješati orahe, a u drugi mak.
Tijesto tanko razviti, dužine pleha od rene, namazati nadjev po cijelom tijestu zatim lagano motati do pola i tako drugu stranu ostaviti razmak 2cm te malom žlicom između dodati nadjeva, pa prstima lagano spojiti rolice. Redati u pleh i tako napraviti do kraja.
Peći na 180 c 30 min.
Prije nego stavite peći izbosti na nekoliko mjesta čačkalicom.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar