nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Ljubičasta torta" - Jedna tortica sa brzom pripremom,a tako nježna i kremasta...


Sastojci za tijesto:

12,5 dkg maslaca
5 dkg bijele čokolade
7,5 dkg šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
pola praška za pecivo
12,5 dkg malina
2,5 dkg oguljenih, mljevenih badema

Krema:

25 dkg svježeg posnog sira
2 dcl slatkog vrhnja
5 dkg šećera
2 omota instant želatine fix
2,5 dcl soka malina (ako nema dovoljno dodati vode)


Priprema:

1. Tijesto:
Sitno nasjeckati čokoladu. Dobro izraditi maslac i postupno dodavati šećer i vanilin šećer. Miješati dok se ne dobije povezana smjesa. Umiješati jedno po jedno jaje (svako jaje 1/2 minute).
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo, prosijati i umiješati u smjesu. Na kraju umiješati i čokoladu.
Uliti smjesu u namašćen kalup za torte (26 cm), maline rasporedite po tijestu i stavite peći na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
Ispečeno tijesto odvojiti od kalupa i ostaviti da se ohladi.

2. Krema:
Istući čvrst šlag od slatkog vrhnja i staviti sa strane. Pomiješati svježi sir sa šećerom i sokom od borovnice. U smjesu sipati uz neprestano miješanje instant želatinu fix. Miješati dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Zatim u smjesu umiješati šlag. Gotovu kremu rasporediti po torti, poravnati vrh i držati u frižideru najmanje tri sata.

    Prijatnooo

Nema komentara:

Objavi komentar