subota, 15. kolovoza 2015.
Smrznite limun! Dobro ste pročitali! Ovo je dobar razlog da to odmah uradite!
Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru! Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna!
Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.
Osim očitih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori:
Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane) , dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i na kriške).
Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte!
Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.
Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će vaši jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati – zdravljem!
Genijalno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar