nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Složi me brže, hladi me duže" - Umjesto da napravim tortu kao što sam namjeravala, ja složih ovu slagalicu nabrzaka….PROBAJTE I VI



Sastojci:
Piškote

Krema I:
1/2 kg jagoda
2 pudinga od jagoda
1/2 l mlijeka
10 kašika šećera

Krema II:
400 ml vrhnja za šlag
1 kesica kremfixa
50g šećera

Glazura:
200g čokolade za kuhanje
malo mlijeka
2-3 čajne kašike šećera u prahu
5-6 kašika ulja

Priprema:

1. Na dno tepsije složiti piškote namočene u mlijeko.
2. Od pola litra mlijeka uzeti malo pa razmutiti oba pudinga, a ostatak mlijeka zavriti sa 10 kašika šećera. Kad provri ubaciti nasjeckane jagode i pustiti da baci 2-3 ključa, skloniti sa vatre, uliti puding, vratiti na vatru i kuhati dok se dobro ne zgusne. Ohladiti i preliti preko piškota.
3. Vrhnje umutiti sa šlag-fixom i 50g šećera ( ili više ako volite slađe ) i premazati preko pink-fila.
4. Sastojke za glazuru otopiti i preliti kolač.
5. Dobro ohladiti!
 
                     

Nema komentara:

Objavi komentar