subota, 22. kolovoza 2015.

"Slatki kupus" - kupus sa suhim mesom


Sastojci:

1 srednja glavica kupusa
1 glavica luka
suvo meso po izboru, rebra, plećka
suvi začin, so i biber
2-3 čena belog luka
2 cela paradajza
2 kašike slatke, mlevene paprike

Priprema:

Iseckati crni luk pa ga sa malo vode, suvog začina i ulja prodinstati.
Kupus iseći na krupnije komade od sečenja za salatu pa dodati kupus i alevu papriku.
Naliti 1l vode i staviti da se kuva. Posle pola sata dodati iseckan paradajz.
Ostaviti da se kuva na jačoj vatri još malo pa smanjiti.
Kada se sve to kuvalo još pola sata dodati sitno iseckan beli luk i suvo meso.
Suvom mesu nije potrebno dugo kuvanje.
Ako je potrebno u toku kuvanja dodavati po malo vode zavisno da li volite gušće ili redje.
Na kraju kad je kupus omekanio i skuvan je razmutiti brašno sa malo vode pa dodati kupusu, da se čorba nijansu gusne. ( to samo ako želite )
Na kraju probajte pa dosolite i pobiberite ako treba.

Nema komentara:

Objavi komentar