ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Ovaj kolač obara sa nogu, tako kremast i tako jednostavan


Sastojci:

Za oreo podlogu:

– 30 komadica Oreo keksa
– 100 grama rastopljenog maslaca

Canache krema:

– 180ml slatkoga vrhnja
– 250 grama tamne cokolade 70%

Bijela mousse:

– 450grama bijele cokolade
– 650ml slatkoga vrhnja
– 6listica zelantine

Priprema:

Oreo kekse samljeti i sjediniti sa 100grama rastopljenog maslaca.kalup za torte tanko pouljiti i utisniti masu oreo keksa,staviti u hladnjak.

180ml slatkoga vrhnja i 250grama tamne cokolade 70% rastopiti nad parom ili laganoj vatri.izliti na pod oreo keksa i staviti natrag u hladnjak.

Listice zelantine namociti u malo hladne vode i staviti na stranu.450grama bijele cokolade i 250ml slatkoga vrhnja rastopiti nad parom,staviti na stranu.zelantinu otopiti na laganoj vatri i dodati bijeloj cokoladi,staviti na stranu.

400ml slatkoga vrhnja umutiti cvrsto i dodati bijeloj cokoladi. Izliti u kalup i ostaviti PREKO NOCI da se hladi.

Nema komentara:

Objavi komentar