Crvenkapica kolač već neko vrijeme gledam, mjerkam, razmišljam o njemu, ali srećom došao je i on na red. Jednostavno rečeno, to je kolač koji se mora probati, jer kod nas je nestao u jednom danu. Sastojci koji daju posebnost su spoj višanja – sira – šlaga – ukusan biskvit mmmm… Možete samo zamisliti kakva je uživancija probati tako nešto...
SASTOJCI:
Biskvit:
5 jaja
20 dkg šećera
1 kiselo vrhnje
10 dkg margarina
1 prašak za pecivo
10 žlica brašna
1 staklenka višanja
Krema:
75 dkg svježeg sira
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
1 želatina u prahu
1 l šlaga
Preljev:
4 dcl soka od višanja
4 žlice šećera
2 vrećice crvenog preljeva za torte
PRIPREMA:
Biskvit sa višnjama:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke.
2. Žumanjke izmutite pjenasto sa šećerom.
3. Dodajte kiselo vrhnje, otopljen margarin, i brašno koje ste prethodno umješali sa praškom za pecivo.
4. Lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
5. U nauljenu i pobrašnjenu tepsiju (moja je promjera 25 x 35 cm) sipajte smjesu
6. Pecite na 180 stupnjeva 10 minuta, zatim izvadite i pojačajte rernu na 200 stupnjeva.
7. Rasporedite po biskvitu ocijeđene višnje.
8. Vratite da se peče još 15 minuta.
9. Izvadite da se ohladi.
Krema sa sirom:
1. Kada ste izvadili biskvit da se hladi, možete započeti pripremu kreme.
2. Pripremite želatinu da nabubri po uputstvima sa vrećice.
3. Izmješajte svježi sir, šećer i vanilin šećer.
4. Želatinu lagano otapajte, ja recimo smanjim vatru na najmanje i još podignem ranjčicu držeći u zraku i mješajući, tako da ne bude vruća i može se odmah lagano umiješati u pripremljenu smjesu.
5. Dodajte izrađeni šlag i sve sjediniti.
6. Premažite preko biskvita i dobro poravnajte.
Crveni preljev:
1. Ostati će vam sok od višanja iz teglice, ako je potrebno dodajte malo vode da dobijete potrebnih 4 dcl soka i u to sipajte šećer i razmućeni preljev pa skuhajte.
2. Odmah ga prelijte pažljivo preko sira, pazite jako brzo se stisne
Nema komentara:
Objavi komentar