utorak, 25. kolovoza 2015.

"OSJEČKI KOLAČ" - Kremasto, fino i ukusno, bez puno truda do savršene poslastice...DIJELITE LAJKATE DA,POMOZITE DA I DRUGI VIDE OVE RECEPTE



Sastojci za biskvit:

10 bjelanjaka
20 dag šećera
20 dag oraha
4 žlice brašna
pola p.p

Krema:

10 žumanjaka
2 pudinga vanilija
20 dag šećera
5 dl mlijeka
25 dag margarina
10 dag kokosa
4 rebra čokolade
1/2 l tučenog vrhnja
1 žlica gustina


Priprema:

1. Za biskvit: istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer pa još miksati. Umiješati brašno s p.p i orahe.
2. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 min.
3. Za kremu: Skuhati na mlijeku puding sa šećerom i žumanjcima i žlicom gustina.
4. U hladno dodati pjenasto izmješani margarin i tučeno vrhnje.
5. Podijeliti u dva dijela.
6. U prvi dio staviti kokos, a u drugi rastopljenu čokoladu.
7. Na ohlađeni biskvit namažite žutu kremu, zatim s čokoladom. Preko toga po želji tučenog vrhnja.

Posluživanje:
Ovaj put u fil nisam stavljala kokos i između žutog i čokoladnog fila sam stavljala kekse.

Nema komentara:

Objavi komentar