petak, 21. kolovoza 2015.

Odrezak od mljevenog mesa i šampinjona - jednostavno, a tako ukusno


Sastojci:

600g mljevenog junećeg mesa (manje masno)
200g sviježih šampinjona
dva čehna bijelog luka
jedno jaje
malo soli
malo bibera
brašna po potrebi
maslinovog ulje po potrebi
malo sitno sjeckanog peršunovog lista

Način pripreme:

Skroz na sitno isjeckajte šampinjone.
Umijesite meso, gljive, bijeli luk sitno isjecan, malo soli, malo bibera mljevenog i jedno jaje.
Od pripremljene mase formirajte odreske.
Uvaljajte ih u dobro brašno, višak lagano i pažljivo otresite.
Odreske stavljajte na dobro ugrijano maslinovo ulje po mogućnosti na rebrastu teflon tavu.
Pecite ih da dobiju lijepu smeđu boju.
Pržene odreske pospite peršunovim listom.

Nema komentara:

Objavi komentar