Sastojci:
300 g Riže dugo zrno
100 g ribanog parmezana ili drugog topivog sira
glavica crvenog luka
100 g maslaca
1,5 l temeljca mesne juhe
2 jaja
prstohvat muškatnog oraščića
150 g brašna
200 g krušnih mrvica
ulje
sol, papar
peršinov list
Priprema:
1.
Na polovici maslaca popržite narezan luk, potom dodajte opranu rižu. Podlijevajte temeljcem mesne juhe.
2.
Kad je riža skoro kuhana umiješajte ostatak maslaca, posolite, popaprite i dodajte sjeckani peršin. Ohladite.
3.
U posebnpj zdjelici izmješajte jaja, parmezan i muškatni oraščić, a u drugoj brašno i krušne mrvice.
Isipati sastojke iz obiju zdjelica u ohlađenu rižu i dobro promješati.
4.
Vlažnim dlanom oblikujte odreske koje propečete sa obje strane u ulju.
5.
Pečene odreske vadite na ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće.
SAVJET:
Kako sam jednom imala loše iskustvo sa papirnim ubrusom odreske vadim na šnjite kruha!
Nema komentara:
Objavi komentar