srijeda, 12. kolovoza 2015.

Mini fine krofne - odlične su, mekane i predivno izgledaju


Sastojci:

250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
40 g kvasca
200 ml mlijeka
3 žlice šećera
50 ml ulja
3 žumanjka
2 žlice ruma
prstohvat soli
korica limuna

Punjenje:
po želji (marmelada, čokoladni namaz,..)

Priprema:

1.
Zagrijte mlijeko s malo šećera i zatim u to razmrvite kvasac. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, ulje i rum. Dodajte brašno, ostatak šećera, sol i koricu limuna.
Na samom kraju umiješajte kvasac u mlijeku. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ako se lijepi dodajte još brašna.

2.
Izvažite komadiće od po 30 g i formirajte u kuglice.
(Tako ćete dobiti 31 krafnicu, ali možete i malo veće ili manje, po želji.)
Položite na krpu posipanu brašnom i pokrijte. Ostavite da se diže 20 minuta i zatim ih preokrenite na drugu stranu pa ostavite još 20 minuta.

3.
Pržite samo kratko dok dobiju lijepu boju sa svake strane i ubacite u kristal šećer. Ako želite, napunite ih. (Punite ih tako da uzmete žličicu , preokrenete je na drugu stranu i probušite rupicu u krafnici. U dresir vrećicu stavite marmeladu, čokoladni namaz i napunite krafnice)

Posluživanje:

Krafnice ,također, možete posuti i šećerom u prahu, ali i kristal šećerom. Odlične su i kada su tople, ali i hladne. Po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar