utorak, 11. kolovoza 2015.

NAJUKUSNIJA ZEBRA čokoladna torta koja se ne peče


Sastojci:

1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
Petit beure keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka stavite u šerpicu i zagrejte sve dok ne počne da vri. Dodajte razređeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podelite u dva dela da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i setao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte bijelu smesu i dio tamne smese. Lagano pomješajte dok ne dobijete crno bijele šare.
Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese. Keks utopite u mlijeko pa naredajte na vrh smese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sečenje i dekoracija je na vama.

 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar