četvrtak, 13. kolovoza 2015.
Miss Dukan torta! Isprobano, divno, osvježavajuće, slatko...
Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 žlice tekućeg sladila
1 žlica vrhom puna praška za pecivo
2 žlice gustina ili 3 ako nemate br. od sjem. rogača
1 žlica JBK-brašno sjemenki rogača
Fil I:
350 ml mljeka nemasnog
1 puding od vanilije ili 2 žl gustina i aroma vanilije
2 žlice tekućeg sladila ili po okusu
12 listova želatine
Dodatak filu:
500 gr Milbona sira ili elle
200 gr Krem sirnog namaza-Linesa i sl (malomasno)
aroma limuna ili neka druga po želji
Preljev:
1 preljev crveni i dodati arome jagode i sladila
ili
250 ml vode
aroma jagode ili sl. i sladilo po želji
Priprema:
1. Jaja odvojiti pa bjelanjke istuči u čvrst snijeg . Dodati sladilo, žumanjke, gustin i prasak za pecivo i dalje mutiti . Ko ima silikonski formu za pečenje , ko nema obloziti papirom pa peci na 180 stepeni 10 minuta . Izvaditit iz pećnice , pustiti da se ohladi malo , pa oprezno izvaditit i staviti na rešetke da se sa obe strane ohladi .
2. Oko podloge staviti onaj obruč za torte
3. Želatinu u hladnoj vodi nakiseliti .
U medjuvremenu napravitit vanilin puding (bez šećera) sa 350 ml mlijeka i dvije kape sladila ili skuhati duki puding sa 2 žl gustina i aromom vanilije . Skinuti s vatre pa dodati iscijedjenu želatinu koja će se u vrućem pudingu odmah rastopiti .
4. U kremu od pudinga dodati prvo kremasti sir, pa onda i milbona posni sir umiješati . Dodati limunov sok i aromu limuna i sve pomiješati . Zasladiti po okusu.
Staviti tu smjesu na ohlađenu podlogu i paziti da na rubu ne bude šupljina kroz koje ce preljev , koji kasnije dolazi, moći da procuri na dno sa strana .
2 sata hladiti .
5. Preljev :
250 ml vode
1 pakovanje mljevene zelatine , sladilo, aroma po želji.
U vodu dodati želatinu u prahu i miješati dok se ne rastopi potpuno . NE SMIJE KUHATI ! Preljev pustiti da se ohladi malo pa oprezno staviti na kolac . Ili jednostavno kupite crveni preljev za torte i dodajte sladila i još malo arome jagode.Opet hladiti najmanje 2 sata a najbolje je da odstoji preko noći
6. Bitno je da se krema metne na podlogu skroz do ruba kako nebi preljev mogao iscuriti po rubovima
7. 1 mala kašičica brašna sjemenki rogača = 1 jušna kasika gustina
8. Vodite računa da 1 žlica gustina se smije konzumirati dnevno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar