ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.
"KRALJICA" - Definitivno je opravdala ovaj naziv..Toliko je kremasta i ukusna da moji ukućani ...svaki puta željno iščekuju novu
Sastojci za biskvit:
10 bjelanjaka
60 dkg šećera
1 žlica octa
Krema:
10 žumanjaka
10 žlica šećera
5 žlica gustina
0,5 l mlijeka
1,5 margarin
2 vrećice šlaga -
Za ukrašavanje:
0,5 l tučenog vrhnja ili 3 vrećice šlaga
Priprema:
1. Biskvit: Bjelanjke lupati sa šećerom dok ne bude gusto te dodati ocat i dobro promješati. Ugrijati pečnicu na 250 stupnjeva, a kad biskvit stavite peći smanjite temperaturu na 150 stupnjeva. Peći 1 sat i ne otvarajte pećnicu.
2. Krema: Izmutiti žumanjke, šećer i gustin te skuhati u mlijeku. U mlako dodajte dobro izrađeni margarin i šlag. - kremu podijelite na 2 dijela. - u jedan dio dodajte 10 dkg oraha.
3. Redosljed slaganja: BISKVIT - ŽUTI FIL - SMEĐI FIL - ŠLAG.
Posluživanje:
Dobro ohladite...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar