ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

"KRALJICA" - Definitivno je opravdala ovaj naziv..Toliko je kremasta i ukusna da moji ukućani ...svaki puta željno iščekuju novu


Sastojci za biskvit:

10 bjelanjaka    
60 dkg šećera    
1 žlica octa    

Krema:
   
10 žumanjaka    
10 žlica šećera    
5 žlica gustina    
0,5 l mlijeka    
1,5 margarin    
2 vrećice šlaga     -

Za ukrašavanje:

0,5 l tučenog vrhnja ili 3 vrećice šlaga



Priprema:

1.  Biskvit: Bjelanjke lupati sa šećerom dok ne bude gusto te dodati ocat i dobro promješati.     Ugrijati pečnicu na 250 stupnjeva, a kad biskvit stavite peći smanjite temperaturu na 150 stupnjeva. Peći 1 sat i ne otvarajte pećnicu.    
2.  Krema:     Izmutiti žumanjke, šećer i gustin te skuhati u mlijeku. U mlako dodajte dobro izrađeni margarin i šlag.     - kremu podijelite na 2 dijela.     - u jedan dio dodajte 10 dkg oraha.    
3.  Redosljed slaganja:  BISKVIT - ŽUTI FIL - SMEĐI FIL - ŠLAG.


Posluživanje:
Dobro ohladite...

Nema komentara:

Objavi komentar